Investment Manager Private Equity - Funds

Job description

Egeria’s Private Equity Funds team is op zoek naar een Investment Manager om het team in Nederland (Amsterdam) te versterken. Combineer je passie voor ondernemen en waardecreatie met samenwerken in een jong en dynamisch team. Je krijgt vanaf je eerste dag verantwoordelijkheid en vrijheid, en daarmee de kans om je ideeën en initiatieven uit te werken.


Het Private Equity Funds team

Ons groeiende team bestaat uit circa 30 mensen, verdeeld over ons kantoor in Amsterdam en München. Het team in Amsterdam (5 partners, 1 investment director, 3 Investment Managers en 3 Associates) bestaat uit nuchtere en pragmatische investeerders. De gemiddelde leeftijd is relatief laag. We hechten veel waarde aan een positieve sfeer, vinden het belangrijk om samen successen te vieren en organiseren regelmatig sociale teamactiviteiten. We zijn ondernemend, werken hard als het moet, maar niet als doel op zich. Egeria is een platte organisatie, de lijnen zijn kort om snelheid te kunnen waarborgen.


OVER DE ROL

Als Investment Manager ben je samen met een Partner of Director en een Associate verantwoordelijk voor nieuwe acquisities en het management van gemiddeld 3 portfoliobedrijven. Je beoordeelt strategieën, maakt financiële modellen, voert due diligence onderzoeken uit en arrangeert bankfinancieringen.

Opleiding vinden we belangrijk, in de vorm van trainingen, maar we geloven ook sterk in “learning on the job”. Je krijgt vanaf je eerste dag veel verantwoordelijkheid. Je leert van je collega’s, maar zelf heb je ook een belangrijke rol in het aansturen, ontwikkelen en coachen van onze Associates. We hebben een sterke internationale groeiambitie. Met een deel van ons team en een kantoor in München is de basis hiervoor gelegd. Als Investment Manager heb je dan ook mogelijkheden om op internationaal niveau samen te werken in cross-border dealteams.


Onze Investeringen

Met ons track record bevinden we ons in de top van de Europese mid-market. We investeren momenteel vanuit ons vijfde fonds met een gecommitteerd kapitaal van € 800 miljoen. Ons volgende fonds zal waarschijnlijk meer dan € 1mrd bedragen. Onze fondsen zijn voor het merendeel gefinancierd door externe institutionele investeerders. We investeren in gezonde ondernemingen met een hoofdkantoor in Nederland of de DACH-regio en met een ondernemingswaarde van € 150-350 miljoen, waarbij het management mee-investeert. Onze investeringshorizon is gemiddeld tussen de vijf en zeven jaar.


WAT WIJ BIEDEN

 • Rol in jong en dynamisch team behorend bij de Europese top in private equity
 • Internationale samenwerkingen en mogelijkheden
 • Veel verantwoordelijkheid en vrijheid, met ruimte voor eigen initiatief
 • Mogelijkheid om tijdelijk bij portfoliobedrijven aan de slag te gaan
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Kantoor op toplocatie in centrum Amsterdam. We organiseren regelmatig informele bijeenkomsten en sociale activiteiten, waardoor er volop ruimte is voor teambuilding en het opbouwen van sterke relaties
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder deelname in carry structuur


HET SOLLICITATIEPROCES

Voor een volledige sollicitatie ontvangen wij graag jouw CV, jouw cijferlijsten (WO- en middelbare school) en een motivatiebrief. Na je aanmelding hoor je binnen vijf werkdagen of je bent uitgenodigd voor de eerste ronde interviews, bestaande uit twee gesprekken. Cases zijn een belangrijk onderdeel van deze interviews, maar er zullen ook vragen gesteld worden over je motivatie en je persoonlijke ervaring. Binnen twee dagen bellen je met terugkoppeling en hopelijk een uitnodiging voor de tweede ronde. De tweede en derde ronde bestaan uit meerdere gesprekken waarbij je opnieuw cases kunt verwachten. Wanneer je deze gesprekken succesvol afrondt, ontvang je een aanbod. Een screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure en wordt uitgevoerd nádat we arbeidsvoorwaardelijk overeenstemming hebben bereikt.

Job requirements

Werkervaring

 • Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een professionele werkomgeving bijvoorbeeld binnen Private equity, venture capital, Investment banking, M&A, (strategie) consultancy, eigen onderneming of een combinatie daarvan
 • Ervaring in ondernemen en/of werken met ondernemers wordt op prijs gesteld

Opleiding

 • Afgeronde universitaire master in Finance, Business of Engineering
 • Goede academische resultaten

Overige vereisten

 • Zelfstartend en probleemoplossend vermogen
 • Gevoel voor business; interesse in ondernemingen, investeren en waarde creatie
 • Ondernemende mindset en het nemen van initiatief zijn een must
 • Sterk ontwikkeld leiderschap
 • Analytisch sterk, kritisch op de inhoud
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden; teamspeler
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Brede maatschappelijke interesse en gevoel voor humor